dimecres, 21 d’octubre del 2009

V Jornades de la Dona i el Piragüisme

Memorial Conxa Muñoz

El passat diumenge, dia 26 d’abril de 2009, vam trobar-nos a Sant Llorenç de Montgai, només a 10 Km de la localitat de Balaguer (Lleida), 143 dones de totes les edats amb un interès comú, anar amb caiac i aprendre més coses del piragüisme i també algunes, per iniciar-se
i/o perfeccionar-se en aquest esport.Un matí molt plujós que no va deixar dur a terme el programa previst, per la qual cosa, l’equip organitzador, i com a responsable, la Carme Adell, veient que era impossible iniciar l’horari per la gran quantitat de pluja, molt preparades per imprevistos, van alterar l’ordre de les activitats.

La possibilitat de conèixer dones de totes les edats, persones molt expertes, dones preparades i altres que practiquen diferents disciplines va resultar molt interessant. Ens van aportar les seves experiències, com viuen el fet de ser dona per a practicar aquest esport...

Algunes han fet llargs viatges i expedicions com pot ser el cas de la Brigitte que es defineix com anàrquica i la seva experiència a l’Antàrtida, per exemple, en col•laboració de l’As-sociació de Disminuïts Físics (amb tots els problemes que això comporta en una expedició com aquesta), va ser quelcom que ens va fer reflexionar sobre aquesta manera de viure, de transmetre la seva passió i afició per aquest esport i poder accedir a racons i llocs amb aquesta filosofia de vida i amb el seu caiac.Cap al migdia va parar de ploure, una gran majoria de participants es van animar i es va poder fer una petita excursió amb els caiacs fins Sant Llorenç de Montgai. També la Tatiana (Itàlia) ens va fer una demostració de diverses tècniques d’esquimotatge.

Després vam anar a dinar conjuntament i es va fer un recordatori i homenatge a la Conxa Muñoz.
Per la tarda, i per acabar la Jornada, una “Taula rodona” explicant, ajudant i reivindicant experiències de dones en diferents àmbits: organitzatiu, responsabilitat familiar, amb càrrecs, a nivell competitiu...Vam gaudir doncs d’una Jornada acompanyades també per marits, parelles, amics que de bon grat ens van ajudar i van estar amb nosaltres.
Cal dir que iniciatives com aquesta ajuden i motiven a fomentar l’esport del piragüisme.


Text: Neus Mataix

Fotos: Carles Gaspar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada